sâmbătă, 13 iulie 2013

Christian Delpech - Working Flair Vol. III-IV




Nascut in Februarie 1977, Christian Delpech nu a visat vreodata ca va fi unul dintre cei mai faimosi barmani de succes din lume. De fapt, in timpul adolescentei a fost mai mult interesat de advertising si marketing decat de alte cariere. In 1995, cand lucra in barul unui prieten din Buenos Aires a vazut filmul "Cocktail" care i-a schimbat viata definitiv.

" Cocktail " la inspirat sa urmeze calea flair-ului. Pentru ca aceasta arta nu era atat de populara in Argentina la vremea aceea , Christian s-a vazut nevoit sa se antreneze ghidat doar de miscarile pe care le-a vazut in filmul cu Tom Cruise. In ciuda acestui mic impiediment, nu s-a lasat batut si a continuat sa absoarba tot ce a putut folosi in spatele barului.
Chiar daca a fost un proces dificil pentru el datorita faptului ca in Buenos Aires erau foarte putini barmani de flair, s-a ambitionat si mai tare si cu toti banii pe care ii avea (400$) s-a mutat in Spania unde a inceput sa practice numere de magie pentru a se putea intretine. Acolo in Decembrie 1999 a dat peste o competitie internationala organziata de FBA care i-a marcat definitiv cariera. I-a vazut pe cei mai buni la vremrea respectiva concurand si atunci a decis pe loc ca asta va face toata viata: flair.

Cateva luni mai tarziu s-a intors in Buenos Aires unde a concurat la prima sa competitie tinuta la Hard Rock Cafe unde a luat locul 2 desi a luat locul 1 la proba de exhibition flair.

Asta nu l-a oprit, ba din contra a fost de-click-ul carierei sale. Din acel moment a castigat tot ce se putea castiga in aceasta lume minunata a show-ului de bar. In total a strans 19 titluri mondiale si peste 50 de premii locul 1 in concursuri de pe tot globul pamantesc.

Astazi este retras din activitatea competitionala dar continua sa lucreze ca barman de show in faimosul bar Harrah's Carnival Court. Lucreaza 4 zile pe saptamana iar restul timpului si-l petrece cu fiul sau si cu compania sa in care face evenimente, demonstratii, pregateste oameni, seminarii, jurizeaza evenimente etc.

Chiar daca a ajuns bogat si faimos (se spune ca este primul barman care a facut 1 milion de $ din bartending) a decis ca este timpul sa ofere ceva inapoi comunitatii de barmani care i-au adus consacrarea. Asa au luat nastere aceste dvd-uri in care Christian explica detaliat cele mai importante amanunte legate de acest stil de viata. Toata colectia cuprinde 4 dvd-uri, astazi fiind prezentate ultimele doua volume.

In volumul  III dinamica miscarilor se schimba total fata de primele doua volume, aici fiind prezentate o serie de miscari noi  precum "bumps", "shadow passes", "stalls", "throws", "snatches" etc.

Ceea ce face diferenta in acest dvd este faptul ca este explicata in detaliu filozofia rutinelor scurte si cum pot influenta ele o seara normala de bar. 

Mai departe, complexitatea miscarilor demonstrate creste si sunt prezentate miscari cu un grad de dificultate ridicat precum "swipe through's" si alte miscari originale apartinand lui Christian Delpech.

Nici garnish-urile nu sunt uitate, avem spre final cateva trick-uri interesante cu lime-uri care ar face curios orice sceptic, fie el si din afara domeniului.

In ceea ce priveste turnarile, alte miscari sunt adaugate iar in acest dvd apar miscari noi si cu paharele. Fie ele de cocktail sau simple highballs, exista cateva miscari simple dar de efect care pot fi efectuate de oricine practica aceasta disciplina.

Dvd-ul se termina asa cum am fost obisnuiti cu niste rutine, in cazul acesta 5 mini rutine cu sticla si 4 rutine mai lungi.

Ce face acest dvd sa iasa din anonimat este faptul ca se explica cand si cum ar trebui facute miscarile si rutinele din bar, cum trebuie sa te comporti atunci cand ai "breakage" si "spill" si mai ales cand sa te antrenezi, cum sa te antrezi si cat sa te antrenezi.

Ultimul volum incepe furtunos cu o serie de miscari cu "tin-urile" care completeaza armonios colectia invatata de la precedentele volume.

Dupa aceea ne sunt prezentate 3 tranzitii pe care le puteti face fara probleme in spatele barului precum si alte miscari precum "stalls", "exchanges" , "swipe throughs" etc.

Ce aduce nou acest dvd fata de restul este  o serie de rutine executate cu doua sticle normale si o rutina cu o sticla neregulata care este putin mai dificil de executat.

Se explica cat de mult conteaza interactiunea cu publicul si cat de important este sa mentii un contact vizual cu cei care te privesc. Pentru a intari aceasta teorie, ne sunt prezentate cateva cazuri in care Christian executa niste miscari ce vizeaza interactiunea cu publicul.

O ultima serie de "trick"-uri cu garnish-uri ne este prezentata, de data aceasta fiind de o dificultate ridicata dar care prin exercitiu pot fi stapanite de orice pasional de aceasta arta.

Ce are in plus acest dvd fata de restul este ca ne este prezentat si flair-ul cu alte obiecte din jur, in special flair-ul cu "cobra gun" iar ultimele turnari ilustrate sunt pur si simplu extraordinare.

Dvd-ul se termina cu 6 rutine serioase in care sunt asamblate toate miscarile invatate in cele 4 dvd-uri iar ca bonus ne este aratat cum putem sa construim o cascada din "tin-uri".

Punctul forte ale acestor filmulete este ca sunt filmate cu mai multe camere iar miscarile sunt comentate si  filmate din toate unghiurile cu incetinitorul pentru a putea intelege mai bine mecanismul lor.

Ca bonus, in completarea celor doua volume , este si un filmulet de 20 de minute in care il puteti vedea pe Christian la munca in faimosul bar Harrah's Carnival Court.

Per general, dvd-urile lui Christian Delpech  nu ar trebui sa lipseasca din nici o biblioteca. Fie ea reala sau virtuala.

Cine este interesat de acest ultim set de dvd-uri le puteti comanda in varianta fizica de aici iar cine doreste sa le achizitioneze in varianta on-line puteti trimite un mail aici.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu