joi, 2 mai 2013

Harry Johnson's Bartenders Manual



 Nascut pe 28 August 1845 in Koningsberg, Prusia Germanica, Harry Johnson a fost crescut in San Francisco de catre parinti germani, matusi si unchi care au ajuns in California in 1852 la bordul navei SS Speculant din Hamburg.

Inca de la o varsta frageda a avut aceasta inclinatie spre ospitalitate si bar, avand primul sau job ca si barman la varsta de 15 ani, la Hotelul Union.

Cu trecerea timpului, a crescut si priceperea sa in aceasta arta dupa cum singur declara: " The drinks I invented and the way I mixed them attracted many patrons to the bar, and I had  so many requests from other bartenders as to how I made this or that drink that I wrote a little book which I called the Bartenders's Manual "


Este considerat a fi unul dintre pionierii bartending-ului modern alaturi de Jerry Thomas datorita tezaurului sau scris si anume " The New And Improved Illustrated Bartender's Manual ". Aceasta carte, desi aparuta la cativa ani de cea scrisa de catre Jerry Thomas continea la vremea respectiva ceva ce nu a mai fost publicata in nici o carte de profil. A dedicat 159 de pagini din aceasta carte in instruirea personalului pentru operarea si managementul unui bar de calitate, negocieri de chirii, angajari si pastrarea angajatilor, produse de bar si pastrarea lor in conditiile cele mai optime.

Mai mult decat atat a detaliat cum trebuie sa se imbrace un barman,cum sa se poarte in timpul serviciului, cum sa vorbeasca la un interviu si cum trebuie sa decurga interactionarea dintre angajati si angajatori, multe din aceste lucruri fiind valabile si astazi.

In acelasi timp pe langa o prezentarea ireprosabila a culturii barului, tot aici veti gasi o sumedenie de retete pentru bauturi cunoscute ca : fizz, julep, punch, daisy, cobbler, smash, sour, rickey, crusta, flip, eggnog, etc.. dar si bauturi mai putin cunoscute ca: Saratoga Brace Up, Black Stripe, Crimean Cup a la Marmora, Hot Locomotive, Fedora, Little Egypt etc...

                                   


Varianta cartii prezentata aici este varianta revizuita de catre cei de la Mixellany in care este inclusa si o sectiune din " Spirituous Journey : A History Drink, Book Two " de catre Anistatia Miller & Jared Brown. Este cea mai completa versiune a acestei carti prezente pe piata la ora actuala.

Continut :






Daca esti barman incepator sau barman experimentat ce vrei sa studiezi mai bine originile bartending-ului modern, aceasta este cartea pentru tine! O carte ce nu ar trebui sa lipseasca din nici o biblioteca. Fie ea reala sau virtuala....


Cine o doreste, o poate achizitiona in varianta paperback de aici sau in varianta online trimitand un mail la bibliotecadebar@yahoo.com ! 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu