sâmbătă, 18 mai 2013

Cooling Cups and Dainty Drinks : And of General Information on Beverages of All Kinds


Aparuta in 1869, este prima carte de bar produsa in Europa.  Desi a aparut la 7 ani dupa cartea scrisa de Jerry Thomas, autorul William Terrington pe langa colectia de bauturi si distilate a adunat si multe alte retete pentru cocktail-uri, majoritatea fiind de origine europeana.

Este o carte care prezinta cel mai bine modul in care erau bauturile preparate in Anglia la sfarsitul secolului 19. Pe langa aceasta, inca de la inceput, acorda o importanta deosebita vinurilor din acea perioada, iar primul capitol este dedicat intru totul acestei bauturi. Ordinea aleasa nu este pur intamplatoare, este o amintire pertinenta a importantei istorice a vinului in bransa noastra (pe care multi dintr noi am uitat-o) dar si necesitatea lui in circumstantele moderne

Mai departe, se acorda o atentie deosebita si celorlalte ingrediente care sunt nelipsite din barurile de pretutindeni: rom, gin, whisky, brandy, arrack precum si ingredientele non-alcoolice.

Un lucru ce face aceasta carte sa iasa din tipare este  faptul ca sunt explicate extrem de detaliat toate "trend-urile" din prezent: lichioruri, siropuri, infuzii, macerari, extractii etc.

Pe langa aceasta are un capitol intreg legat de refrigerare, un lucru foarte rar in Europa in vremea aceea. De la prezentarea temperaturilor de stocare si servire a ingredientelor si bauturilor, pana la producerea ghetii de diferite modele, patent-uri pentru diferite aparate si retete pentru mixuri refrigerate.

De asemenea, in aceasta carte veti gasi si prima reteta pentru "vin blanc cassis" care a fost publicata cu 7 ani inainte de nasterea primarului din Dijon, Felix Kir, care se spune ca a fost primul care a introdus faimoasele retete pentru Kir si Kir Royal in elita oamenilor francezi.

Contine o sumedenie de retete pentru retete mixate: punch, julep, cobbler, smash, toddies dar si alte bauturi care inca nu au o clasificare oficiala ca: possets, cups etc.

Din punct de vedere al continutului de bauturi mixate este foarte complexa iar unele retete contin ingrediente rare si deosebite ca ambergris care ar face sceptic orice cunoscator dar aceasta carte se adreseaza in mod special persoanele care pot sa discearna intre aplicabilitate si fictiune, intre realitate si imaginatie. Cine poate sa treaca mai departe peste aceste aspecte, va gasi in aceasta carte niste diamante reale care de abia asteapta sa fie slefuite si readuse la viata...

Continut:












Daca esti barman incepator sau barman experimentat ce vrei sa studiezi mai bine originile bartending-ului modern, aceasta este cartea pentru tine! O carte ce nu ar trebui sa lipseasca din nici o biblioteca. Fie ea reala sau virtuala....


Cine o doreste, o poate avea in varianta online trimitand un mail la bibliotecadebar@yahoo.com ! 

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu